tsipras_78_deth_omilia_paragogikes_taxeis_20130914_01.jpg

Για λαϊκισμό κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Σχολίασε μέσω Facebook την τριήμερη παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ.

 

“Ο τίτλος που μπορεί να περιγράψει εν συντομία την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, είναι «επιτομή του λαϊκισμού».
Την Παρασκευή, έβλεπε κύμα «ανατροπής», στις σκιές της άδειας λεωφόρου Νίκης, αρνούμενος να αντιληφθεί ότι οι Θεσσαλονικείς γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στον ίδιο και στο κόμμα που κάλυπτε όσους συστηματικά πριμοδοτούσαν την μετατροπή της πόλης τους σε επίκεντρο εντάσεων και κοινωνικής αναταραχής.  Το Σάββατο, αγνόησε προσβλητικά εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, για τους οποίους υποτίθεται πως προοριζόταν η σχετική εκδήλωση, την οποία μετέτρεψε σε βήμα του συντεχνιακού συνδικαλισμού, με τον οποίο έχει ταυτιστεί πια ο ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος τη συντήρηση παθογενειών που «δένουν» την Ελλάδα στο χθες. Την Κυριακή, τέλος, ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε σχεδόν την ελπίδα να δει στη Θεσσαλονίκη βίαιες συγκρούσεις τύπου Βολιβίας”, αναγράφηκε στο λογαριασμό της Διοικούσας της Ν.Δ. στο Facebook.

Η τοπική Ν.Δ. επιχείρησε μια σύγκριση της επίσκεψης Τσίπρα με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά, για να τονίζει πως “πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε ουσιαστικές συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και με εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων της πόλης και αποχώρησε, έχοντας «φωτίσει» ένα δύσκολο, αλλά ρεαλιστικό και αισιόδοξο μονοπάτι εξόδου της χώρας από την εποχή του μνημονίου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά πέρασε ένα τριήμερο ακατάσχετης παλαιοκομματικής παροχολογίας και αντιφατικών εξαγγελιών χωρίς αντίκρισμα, κρύβοντας την αλήθεια στις σκιές και υποδαυλίζοντας κοινωνικές εντάσεις”, σύμφωνα με τη Ν.Δ..

Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται στο ότι ο κ. Τσίπρας, πάντα για την Ν.Δ., βρήκε σημείο επαφής “μόνο με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με τον οποίο μοιράζεται το ίδιο μοντέλο πολιτικής επικοινωνίας χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο”.