mylopoylos_synentefxi_20120831_01.jpg

«Η μονομερής από πλευράς Υπουργείου, ατεκμηρίωτη και χωρίς καμία αξιολόγηση απόφαση για τη διαθεσιμότητα 1.655 διοικητικών υπαλλήλων από οκτώ πανεπιστήμια, δύο μόλις μέρες μετά

την υποβολή των σχεδίων αξιολόγησης, όπως αυτά ζητήθηκαν από το Υπουργείο, όπου τεκμηριώνονται ανάγκες για επιπλέον διοικητικό προσωπικό, είναι νομικά έωλη». Αυτό υποστηρίζει, με ανακοίνωσή του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, «η Πολιτεία αντί να φροντίζει, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, για την παροχή των πόρων και των μέσων που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, με την απόφαση της διαθεσιμότητας, τους στερεί αναιτιολόγητα σημαντικό μέρος του αναγκαίου υποστηρικτικού τους προσωπικού, με απρόβλεπτες συνέπειες για την περαιτέρω λειτουργία τους».

Για τον πρύτανη του ΑΠΘ «η δικαστική οδός φαίνεται αυτή τη στιγμή να είναι η πλέον αποτελεσματική επιλογή για την αποτροπή ενός μέτρου, το οποίο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην Παιδεία και κατ’ επέκταση στο δημόσιο συμφέρον» .