Μπορεί οι δημοτικές εκλογές να φαίνεται ότι είναι μακριά, στο δήμο Θεσσαλονίκης, όμως, η δυναμική ανακοινώσεων από Μπουτάρη, Γκιουλέκα και μια μικρή ομάδα δημοτικών συμβούλων... άναψε τα αίματα.


Το χορό άνοιξε ο επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον «κατά φαντασίαν δήμαρχο».

Με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον κ. Μπουτάρη για ανυπαρξία έργου, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αναποτελεσματικότητα, αλαζονική συμπεριφορά, με αφορμή την ολοκλήρωση της συνέντευξης του δημάρχου, που έδωσε σε συνέχειες σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι μπορούν να καλύψουν το ανύπαρκτο έργο και τις κενές εξαγγελίες της διοίκησης Μπουτάρη προφανώς ζουν αποκομμένοι από την πραγματικότητα της πόλης», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Αφορμή για την ανακοίνωση Γκιουλέκα στάθηκε η συνέντευξη του κ. Μπουτάρη στην οποία δήλωνε πως επιθυμεί στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία.

Η "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" πέρασε στην αντεπίθεση: «Ο κ. Γκιουλέκας μας κάνει τον …γκιουλέκα», λέει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η παράταξη Μπουτάρη,  εξηγώντας πως «γκιουλέκας» σημαίνει νταής. Σημειώνει, επίσης, πως, ο κ. Γκιουλέκας, τον οποίο χαρακτηρίζει "mister αξιωματική αντιπολίτευση", «ακόμη δεν έχει χωνέψει την ήττα του 2010».

«Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και το τοπικό στελεχικό δυναμικό της ΝΔ Θεσσαλονίκης επιστρατεύεται διαδοχικά και τροχίζει τα δόντια του προκειμένου να αποδομήσει την προσωπικότητα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη μην έχοντας χωνέψει ακόμη την ήττα του 2010 και τρέμοντας την επερχόμενη τον Μάιο του 2014» υπογραμμίζει η δημοτική κίνηση.

Αυτό, πάντως, που... μπέρδεψε τα πράγματα στο δήμο Θεσσαλονίκης, ήταν μια άλλη ανακοίνωση: Αυτή τεσσάρων δημοτικών συμβούλων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Την υπέγραφαν ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χάρης Αηδονόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" Χρ. Μάτης και οι Στάθης Αβραμίδης και Αν. Τελίδης.

«Σε λίγους μήνες θα γίνουν σε όλη την χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών. Θα είναι οι εκλογές στις οποίες θα κριθούν οι πρώτες διοικήσεις των δήμων που εξελέγησαν με το νέο νόμο που μείωσε τους δήμους από πάνω από χίλιους σε 325, επιφέροντας σοβαρές αλλαγές στη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών. Τιμούμε τα κόμματα και το ρόλο τους στην κοινωνία. Όμως πιστεύουμε ότι σε αυτές τις εκλογές, οι πολίτες πρέπει να κρίνουν όσα έγιναν ή δεν έγιναν στη γειτονιά τους και στο δήμο τους με αποκλειστικό κριτήριο το πόσο βελτιώθηκε η ζωή τους και η καθημερινότητα μακριά από οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής καθοδήγησης τους. Ανεπηρέαστα, υπεύθυνα, δημιουργικά. Πρέπει να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο!», έλεγαν στην ανακοίνωσή τους.

Μια ανακοίνωση που έδειχνε πως υπάρχουν αυτοί που θα χαράξουν πορεία εκτός κομμάτων.