Daniel-Kohn-Benditt_01.jpg

«Το ζήτημα της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής είναι σχετικά απλό. Σε ένα κράτος δικαίου, σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Αν υπάρχει σύνδεση της Χρυσής Αυγής με τους φόνους, τότε δεν μπορεί να υφίσταται»!

Αυτό  δήλωσε το μεσημέρι, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων του ευρωκοινοβουλίου Ντανιέλ Κον Μπεντίντ.

Ο «κόκκινος» βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της καμπάνιας «Για μια διαφορετική Ευρώπη, για μια διαφορετική Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, τόνισε ότι επείγει η εξεύρεση από την Ευρώπη ενός σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας. Επίσης, αναφέρθηκε και στο θέμα των προσφύγων, καταδικάζοντας τα κέντρα κράτησης που έχουν δημιουργηθεί και επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκή ευθύνη την οποία και πρέπει να αναλάβει η ενωμένη Ευρώπη.

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντιντ μίλησε στις 7.30 το απόγευμα σε ανοικτή εκδήλωση στην αποθήκη Δ΄ του λιμανιού και επόμενος σταθμός της τριήμερης παραμονής του στη χώρα μας θα είναι το Ηράκλειο της Κρήτης. Στις 26 του μήνα θα βρεθεί στην Αθήνα.