metro_erga_1.jpg

Εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας η γνωμοδότηση του συμβουλίου της επιθεώρησης εργασίας, βάσει της οποίας δεν θα προχωρήσουν οι ομαδικές απολύσεις 54 εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η γνωμοδότηση του συμβουλίου της επιθεώρησης εργασίας δεν είναι δεσμευτική, αλλά, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο υπουργός Εργασίας είθισται να την επικυρώνει, όπως και έγινε.

«Η απόφαση των απολύσεων από την κοινοπραξία μόνο καθυστερήσεις στο έργο έφερε» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης και συμπλήρωσε πως «μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων και την προσπάθεια που κάναμε απ’ τη μεριά μας για να μην πραγματοποιηθούν αυτές οι απολύσεις, τελικά δικαιωθήκαμε. Στα τέλη του Ιουλίου μας ανακοινώθηκαν από την κοινοπραξία και εμείς είχαμε επισημάνει και με συνέντευξη Τύπου που δώσαμε, πως αυτές δεν στέκουν. Έρχεται τώρα η έγκριση από το υπουργείο της γνωμοδότησης του συμβουλίου της επιθεώρησης εργασίας που λέει πως δεν θα προχωρήσουν οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων του Μετρό. Είχαμε δίκιο», τόνισε.

«Από εδώ και μπρος περιμένουμε να προσληφθούν και άλλοι εργαζόμενοι και όχι με τον κατώτατο μισθό αλλά με τον μισθό που δικαιούμαστε όλοι και για να είμαστε και όλοι στα ίδια επίπεδα μισθολογικά και περιμένουμε να ανοίξουν τα εργοτάξια για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο κ. Κυπριανίδης.