Τη φλόγα της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών υποδέχτηκε σήμερα (Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013) στο Διοικητήριο, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου. 


Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. 

Ο κ. Καράογλου υποδέχτηκε τους λαμπαδηδρόμους, τονίζοντας πως μέσω αυτής της πρωτοβουλίας «η φλόγα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ανάβει σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας και της Θράκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει αυτάρκης από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά από το χρόνο μας, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Το αίμα δεν πωλείται. Το έχουμε μέσα μας. Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε. Διότι προσφέροντας αίμα, προσφέρουμε ελπίδα, προσφέρουμε ζωή» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Και στο δημαρχείο η φλόγα

Τελετή υποδοχής της φλόγας έγινε και στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, Μαρία Πασχαλίδου αναφέρθηκε στα οφέλη και την κοινωνική σημασία της αιμοδοσίας. Σημείωσε ότι «είναι τιμή μας που η «Φλόγα της Αγάπης» περνάει από την Θεσσαλονίκη για να θυμίζει σε όλους μας ότι ο άνθρωπος στα 18 χρόνια της ζωής του και λόγω της ενηλικίωσής του έχει αφενός το δικαίωμα της ψήφου, αλλά έχει και τη δυνατότητα της αιμοδοσίας η οποία αποτελεί κοινωνικό χρέος προς τον συνάνθρωπο, τον άγνωστο συμπολίτη που έχει την ανάγκη μας». 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Γιάννης Νούλης -διοργανώτριας της 11ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών για το Δήμο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η «Φλόγα της Αγάπης περιδιαβαίνει τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη». 

Το ταξίδι της φλόγας που ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2013 από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας, θα ολοκληρωθεί στην Καλαμάτα στις 4 Οκτωβρίου 2013 και  ο τερματισμός της θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 26ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.