kammenos_08.jpg

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε

κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη και, επί σειρά ετών, υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Έντονη αντίδραση είχαμε και από ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΔΗΜΑΡ. Ως «απαράδεκτη» και «φασίζουσα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για «λιντσάρισμα» του δημάρχου Αριστοτέλη.