dimarxeio_01.jpg

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση αντιναζιστικής – αντιφασιστικής εκδήλωσης, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, τα Πανεπιστήμια της πόλης και τα πολιτικά κόμματα, ανέλαβε, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζει η διαβούλευση με τους φορείς, για να πάρει σάρκα και οστά η απόφαση για την εκδήλωση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος εξέδωσε καταδικαστικό ψήφισμα με αφορμή τη στυγερή εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατόπιν προφορικής πρότασης του προέδρου του σώματος, Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Στο ψήφισμα καταδικάζονται τόσο η δολοφονία Φύσσα, όσο και οι «τραμπουκικές δολοφονικές επιθέσεις κατά μελών του ΚΚΕ και άλλων πολιτών και μεταναστών». Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης απαιτεί από την Ελληνική Πολιτεία «την ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και θεσμών που διαθέτει για την αποκάλυψη της φασιστικής βίας και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την οργάνωση και εκτέλεση των βίαιων επιθέσεων» και καλεί «τους δημοκρατικούς πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική, πολιτική και ιδεολογική τους τοποθέτηση, να απομονώσουν τους εκφραστές της ναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικής και να αποκαλύψουν αυτούς που ενισχύουν με οιονδήποτε τρόπο τους ναζιστές».

Αποδοκιμάζεται, επίσης, η θεωρία των άκρων, ως «ανιστόρητη και απαράδεκτη» και γίνεται παραδοχή του ότι «οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται εις βάρος του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού τροφοδοτούν την προπαγάνδα και τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής και πρέπει να τερματιστούν».