Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος προανήγγειλε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, με αφορμή την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για τις κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 


Το σχέδιο και το πλαίσιο δράσης του ΠΑΜΕ για το επόμενο διάστημα παρουσιάσθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία του το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκπροσώπων της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τρία κείμενα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για την ανασύνταξη του κινήματος, την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και τις εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, τα οποία επιδιώκουν να συζητηθούν πλατιά στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα.

Παράλληλα, παρουσιάσθηκαν κεντρικές πρωτοβουλίες που παίρνει το ΠΑΜΕ το επόμενο διάστημα.

H απουσία των ΜΜΕ

Από τη συνέντευξη τύπου απουσίαζαν προκλητικά τα αστικά ΜΜΕ. Όπως κατήγγειλε το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του, «ενώ τα ΜΜΕ παρευρίσκονταν σχεδόν όλα στο Εργατικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκλητικά -προφανώς με εντολή των ιδιοκτητών- αποχώρησαν τα περισσότερα. Προηγούμενα είχαν σύσσωμα παρακολουθήσει και πρόβαλαν τις συνεντεύξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ», όπως υπογράμμισε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ. 

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη περί «ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού» τόνισαν πως ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι αυτός που απαξιώνει τα συνδικάτα και όχι ο «κομματικός εναγκαλισμός» τους.


Εκτός του αυριανού συλλαλλητηρίου (στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους), το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια για την Παιδεία την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη οπότε και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.