Εναντίον της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία στου στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στη Χρυσή Αυγή.

«Η ρήξη, η οργανωμένη σύγκρουση με τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα, με το κράτος και την εξουσία τους, με την καπιταλιστική εργοδοσία στους χώρους δουλειάς, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς -την ΕΕ και το ΝΑΤΟ- αποτελεί το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης για ριζοσπαστικές αλλαγές και ανατροπή», είπε ο κ. Κουτσούμπας και παρατήρησε:

«Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι αδιέξοδοι, κρατάνε το λαό στο λάκκο των λεόντων. Κυβερνήσεις, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος, όπως και αν βαφτίζονται «αριστερές», «προοδευτικές», «αντιμνημονιακές», «σωτηρίας» είναι δήθεν. Θα είναι «μούφα» για να το πω αλλιώς. Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι ο διαχειριστής που θα στέλνει κάθε λίγο στο λαό τη λυπητερή. Είτε με τα σημερινά σχήματα που προετοιμάζονται άμεσα, όπως το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, είτε με αυτά που προσπαθούν να φτιάξουν απ' την αρχή, βλέπε κεντροαριστερά με ολίγον από ΠΑΣΟΚ ή με ολίγον από ΔΗΜΑΡ και λοιπούς «ανεξάρτητους», ο στόχος τους είναι να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στην αναμονή, με την φρούδα ελπίδα ότι ο σημερινός δρόμος ίσως οδηγήσει σε ξέφωτο τα επόμενα χρόνια».