Την εκτίμησή τους ότι, λόγω της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, ενδέχεται να τεθούν άμεσα σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η αρτιότητα των

παρεχόμενων σπουδών και η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία των αντίστοιχων πτυχίων, διατυπώνουν, σε ομόφωνο ψήφισμά τους, οι κοσμήτορες όλων των σχολών του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, δηλώνουν προβληματισμένοι «από την επιχειρούμενη απίσχνανση των ήδη ανεπαρκώς στελεχωμένων διοικητικών δομών του Ιδρύματος, εξαιτίας της επαπειλούμενης θέσης σε διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού του διοικητικού προσωπικού».

Επισημαίνουν μάλιστα ότι το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, προσφέρει, μέχρι σήμερα, ύψιστη ποιοτική εκπαίδευση σε 75.000 φοιτητές σε 41 τμήματα, στηριζόμενο στις υπηρεσίες 2.100 καθηγητών, 758 υπαλλήλων διοίκησης (μονίμων και ΙΔΑΧ) και 180 υποαμειβόμενων διοικητικών υπαλλήλων μέσω εργολαβιών.

Το βράδυ, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ, στο Φέισμπουκ: “Ζητούν πλεονάζον προσωπικό ενώ έχουμε κενά. "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" είναι η απάντηση των πανεπιστημίων στη διαθεσιμότητα”.