«Με ενδιαφέρει η ουσία κι όχι οι εντυπώσεις». Με τα λόγια αυτά σχολίασε, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Ορφανός, την παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πόλη, για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ, η οποία περιορίζεται σε μερικές ώρες.

Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την υποχρέωση να δώσει, στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση, το σχεδιασμό για την ‘μετά μνημόνιον’ εποχή. Θέλω να ακούσω εθνική στρατηγική και χρονοδιάγραμμα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Επισήμανε ότι, ο κ. Σαμαράς, ήδη στο χρόνο που πέρασε, “ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη τέσσερις φορές –και θα ανεβεί άλλες δέκα, αν χρειαστεί”!

Ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε «απαράδεκτο ακόμη και το να ακούγεται η μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ εκτός συνόρων».

Όσον αφορά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, για τους χειρισμούς στο θέμα της Συρίας, όπου έγινε λόγος για «πρόθυμους», ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε ότι «δεν είμαστε πρόθυμοι, αλλά σύμμαχοι. Ως εκ τούτου, έχουμε υποχρεώσεις. Δε θα ξεφύγουμε, όμως, σε κατευθύνσεις που δεν μας ικανοποιούν, καθώς εμείς ζούμε στην περιοχή κι εμείς θα υποστούμε τις επιπτώσεις».