Για «αφανισμό» της δημόσιας ενημέρωσης κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας τα περί λουκέτου στα δημοτικά ΜΜΕ. 


«Το φημολογούμενο λουκέτο στα δημοτικά ΜΜΕ και κατ' επέκταση στη "Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας" (ΔΕΠΘΕ) προκαλεί ερωτήματα για τους λόγους που κρύβονται πίσω από μια τέτοια διαρροή, η οποία και στερείται σοβαρότητας, καθώς ο ίδιος ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει γνωστοποιήσει πως τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί το κόστος λειτουργίας της ΔΗΠΘΕ κατά 55% και μόλις 120 άτομα εργάζονται για την κάλυψη των αναγκών της», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει, ότι «μετά τον "ξαφνικό θάνατο" της ΕΡΤ3, πιθανό λουκέτο στα Δημοτικά ΜΜΕ θα οδηγήσει στον "αφανισμό" της δημόσιας ενημέρωσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Η Διοίκηση του ΕΚΘ και το σύνολο των εργαζομένων της πόλης δηλώνουν ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης που δημιουργεί καθημερινά στρατιές ανέργων».