Χρησιμοποίησε ο Γιώργος Πεταλωτής, συνάντηση με τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Θράκη, για να εξασφαλίσει κομματικά οφίκια; Η ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον, τον κατηγορεί γι αυτό.



Τι λέει η ΔΗΜΑΡ; Ότι ο Γ. Πεταλωτής συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, και –προφανώς θορυβημένη από τη συνάντηση- την επομένη η Χαρ. Τρικούπη του έκανε πρόταση να αναλάβει Τομεάρχης Δικαιοσύνης, πρόταση που ο πρώην υφυπουργός την έκανε αποδεκτή.

Η Νομαρχιακή Ροδόπης της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι ο Γ. Πεταλωτής στη συνάντηση μαζί της εμφανίστηκε ως δριμύς επικριτής της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής του ηγεσίας, καθώς και της συμμετοχής του στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

«Ήταν ο ίδιος άλλωστε που είχε δημοσίως και με συνεντεύξεις του στον τοπικό τύπο, εξάρει την απόφαση της ΔΗΜΑΡ για αποχώρηση από την κυβέρνηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται: «Η συνάντηση κατέληξε στην απόφαση της διοργάνωσης από κοινού μέσα στον Σεπτέμβριο εκδήλωσης για την κεντροαριστερά με την ενεργό συμμετοχή σε αυτήν και του ιδίου του κ. πεταλωτή, ως πρόκριμα μιας μελλοντικής συνεργασίας»! Καταλήγει δε η ανακοίνωση της Νομαρχιακής της ΔΗΜΑΡ:

«Αντ΄ αυτού, την επομένη ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Πεταλωτής αποδέχθηκε πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τομεάρχης δικαιοσύνης. Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο ο κ. Πεταλωτής φάνηκε να χρησιμοποιεί την συνάντηση με την ΔΗΜΑΡ προκειμένου να εξασφαλίσει κομματικά οφίκια του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικαστέες στην συνείδηση των πολιτών, εντελώς ασύμβατες με το ήθος και τις αρχές της ΔΗΜΑΡ και συνεπώς ως προς εμάς το θέμα αυτό λύθηκε αυτομάτως».