Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία κατά της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία πραγματοποιούν, σήμερα το απόγευμα, κάτοικοι της περιοχής.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσει πορεία ως το χώρο δίπλα στον ΣΜΑ Ευκαρπίας, όπου έχουν στρατοπεδεύσει διμοπιρίες των ΜΑΤ.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώνει το Δίκτυο 50 Φορέων και Συλλόγων Ενάντια στον ΣΜΑ και υπογραμμίζει πως θα έχει ειρηνικό χαρακτήρα. «Με τη Δημοκρατία απαντάμε στη ΒΙΑ και στην τρομοκρατία», υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με το Δίκτυο, η Διοίκηση του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης , «ξεπέρασε κάθε όριο αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας» καθώς, «εδώ και 1 μήνα η Ευκαρπία και ο Δήμος Παύλου Μελά αστυνομοκρατείται». Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι «η Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦοΣΔΑ) προκαλεί με τη βία κι είναι επικίνδυνη για την όποια εξέλιξη».

Τα μέλη του Δικτύου χαρακτηρίζουν το έργο «κοινωνικά και περιβαλλοντικά εγκληματικό», που «εξυπηρετεί μόνο τη συμμορία της καύσης και τα κέρδη της» κι «εχθρεύεται την ορθή διαχείριση απορριμμάτων».