Τα ειδοποιητήρια, που τους έστειλε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, θα κάψουν, σε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, στην οδό Εγνατία 66, μέλη του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Η διαμαρτυρία των εμπόρων θα γίνει την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8 το πρωί, καθώς χαρακτηρίζουν «379.844 εκβιαστικά ειδοποιητήρια» τα έγγραφα που έλαβαν, με τα οποία τους ζητείται να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, να ενταχθούν αμέσως στη ρύθμιση, διαφορετικά ο ΟΑΕΕ θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

«Ο ΟΑΕΕ θα έπρεπε να διαθέτει 48,8 δισ. ¤ αποθεματικό, από τις συσσωρευμένες εισφορές των ασφαλισμένων. Δεν είναι βιώσιμο το Ταμείο γιατί το καταλήστευσαν οι κυβερνήσεις με την πολιτική που εφάρμοζαν. Ο ΟΑΕΕ χρεοκόπησε και καλούμαστε εμείς οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι να βγάλουμε πάλι το φίδι από την τρύπα», υποστηρίζουν τα μέλη του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Προσθέτουν ότι «η επιδίωξη και της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αφανίσουν εμάς τους μικρέμπορους και να ανοίξουν διάπλατα το δρόμο της ιδιωτικής ασφάλισης», γι αυτό και αποφάσισαν να απαντήσουν δυναμικά, όπως τονίζουν.

Οι έμποροι απαιτούν να μην ποινικοποιηθούν οι υποθέσεις όσων χρωστούν στο ταμείο, να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων χωρίς προϋποθέσεις και να παγώσουν τα χρέη τους.

Εκτός από την εκδήλωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης, θα πάρουν μέρος και στην προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών κατά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.