Πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλλει ο δήμος Θεσσαλονίκης στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς προκειμένου να προβάλουν τις κεντρικές ομιλίες των αρχηγών τους, χρησιμοποίησαν κολώνες ηλεκτροφωτισμού για να αναρτήσουν το διαφημιστικό υλικό. 


"Η ανάρτηση αφισών και αεροπανό εκτός από παράνομη είναι και ποινικό αδίκημα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιβάλλει πρόστιμα σε όποιον παρανομεί. Το ίδιο θα πράξουμε και στην περίπτωση των πολιτικών κομμάτων που δεν σεβάστηκαν τη νομοθεσία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος επιχειρηματικότητας και απασχόλησης, Χασδάι Καπόν.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται η διενέργεια, με οποιονδήποτε τρόπο, πράξεων προβολής και διαφήμισης σε μνημεία, αγάλματα και παραδοσιακά κτίρια, σε επιφάνειες τεχνικών έργων των φορέων του δημόσιου τομέα (γέφυρες, σήραγγες, στο οδόστρωμα, σε στύλους κ.λπ.), σε επίσημες πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης, σε αρχαιολογικούς χώρους και παραδοσιακούς οικισμούς, καθώς και σε χώρους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε κτίρια ιερών ναών κάθε θρησκείας και δόγματος, στις προσόψεις, στοές, κιγκλιδώματα, τοίχους και γενικά σε περιφράγματα ιδιωτικών κτιρίων και κτισμάτων.