Αντιπροσωπεία του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, επισκέφθηκε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 


Από την πλευρά του ΕΕΘ παρόντες ήταν ο πρόεδρος Μιχάλης Ζορπίδης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου.

Καλωσορίζοντας τον Π. Καμμένο ο πρόεδρος του ΕΕΘ αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση της αγοράς της Θεσσαλονίκης, αλλά και στο γεγονός ότι παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων δεν λαμβάνονται μέτρα και οι εισηγήσεις των Επιμελητηρίων δεν εισακούγονται. Ο κ. Ζορπίδης παρέδωσε στην αντιπροσωπεία των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» υπόμνημα με τις βασικές θέσεις του ΕΕΘ. 

Οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, ζήτησαν:

  • Πάταξη του πάσης φύσεως παραεμπορίου με όλα τα διοικητικά και κατασταλτικά μέσα(επισημάνθηκε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας).   
  • Επιτάχυνση της αξιοποίησης των πόρων της Τέταρτης Προγραμματικής Περιόδου που η υστέρηση στην απορρόφηση χαρακτηρίστηκε δραματική, αλλά και να προετοιμαστεί σωστά το επόμενο ΕΣΠΑ. 
  • Αναπροσανατολισμό των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ώστε να καλύπτουν λειτουργικές ανάγκες και να διασφαλίζουν κεφάλαια κίνησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας. 
  • Εξόφληση και συμψηφισμός των οικονομικών υποχρεώσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις που έχουν να λάβουν χρήματα και να βελτιώσουν τη θέση τους.
  • Απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη σχέση κράτους πολίτη και κατάργηση της πολυνομίας. 

Στη φωτογραφία, εκτός από τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» διακρίνονται ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχ. Ζορπίδης και οι δύο αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου Γ. Ηλιάδης και Κλ. Θεοτόκης.