ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με το Ερυωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο) σημειώθηκε στις 13.35 (πριν λίγα λεπτά) στην Πικρολίμνη Κιλκίς.


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Μικροκάμπου Κιλκίς. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ανανέωση


Λίγο αργότερα, στις 14:13 σημειώθηκε ασθενής μετασεισμός, μεγέθους 2,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας. Το επίκεντρο ήταν ίδιο.

Η σεισμική δόνηση στην Κεντρική Μακεδονία έρχεται λίγες ώρες μετά το σεισμό που ξύπνησε το πρωί την Κρήτη μεγέθους 4,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου ενώ το εστιακό του βάθος ήταν ιδιαίτερα μικρό. Κατά το ευρωμεσογειακό ήταν μόλις στα 2 χιλιόμετρα ενώ το γεωδυναμικό της Αθήνας καταγράφει το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το flashnews, σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο και το Λασίθι λόγω της έντασης και του μικρού εστιακού βάθος, ενώ έγινε αισθητός και σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 08:24, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών, με επίκεντρο το ίδιο σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα από τη σεισμική δόνηση.