Έξι άνδρες και δυο γυναίκες ήταν οι ναυαγοσώστες που σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποτέλεσαν τον «φύλακα - άγγελο» των κολυμβητών στις ακτές της Ασπροβάλτας, των Βρασνών και του Σταυρού.

Με την παρουσία τους στις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου Βόλβης, έδωσαν συμβουλές και οδηγίες στους λουόμενους, αντιμετώπισαν  και συνέδραμαν σε πάμπολλα μικρά περιστατικά, ενώ σε 12 περιπτώσεις έσωσαν άτομα κάθε ηλικίας (από παιδί 4 ετών έως ηλικιωμένους), Έλληνες και ξένους παραθεριστές, που βρέθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση.

Κανένας πνιγμός δεν σημειώθηκε τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή ευθύνης των ναυαγοσωστών, που τοποθετήθηκαν από το δήμο Βόλβης σε επίκαιρα σημεία των ακτών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι 8 ναυαγοσώστες ήταν εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό διάσωσης και πρώτων βοηθειών, ενώ υπήρξε άψογος συντονισμός τους με ιατρούς, ΕΚΑΒ, Λιμενικό, αστυνομία και δημοτικές υπηρεσίες, που συνέδραμαν κατά περίπτωση σε οτιδήποτε χρειάστηκαν.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής «ναυαγοσωστικής περιόδου» (Ιούνιος- Αύγουστός 2013), τόνισε ότι με ιδανικό τρόπο, δόθηκε ασπίδα προστασίας σε χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες, που προτίμησαν και φέτος τις ακτές του δήμου Βόλβης, επισημαίνοντας ότι και μόνο η παρουσία τους εμπεδώνει αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους κολυμβητές. «Επιμένουμε ιδιαίτερα», πρόσθεσε, «στα θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, καθώς είναι πρώτιστης σημασίας για τη δημοτική μας αρχή».