Αυλαία σήμερα για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, καθώς με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγουν τα σχολεία, τα οποία ωστόσο ξανακλείνουν από την επόμενη Δευτέρα, με το μπαράζ των απεργιακών κινητοποιήσεων από καθηγητές και δασκάλους, ακόμη και στα ιδιωτικά σχολεία. 


Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και το ΕΠΑΛ Πετρούπολης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. 

Τα προεδρεία των τριών σωματείων είχαν χθές συνάντηση, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους σήμερα ή αύριο. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.