xrysh_aygh_bouleftes_areios_pagos_20130927_01.jpg

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΜ

Τις επόμενες ώρες θα βρεθούν στην τακτική ανάκριση, ο ένας μετά τον άλλο -και πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση των συλλήψεων- ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός κι ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ίσως, το "χορό των απολογιών" "σύρει" ο Κώστας Πατέλης, με τον οποίο μίλησε, κατ΄επανάληψη με το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τόσο πριν όσο και μετά την εκτέλεση. Αυτός φαίνεται από τις συνομιλίες που απομαγνητοφωνήθηκαν, ύστερα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, να ενθαρρύνει τον Ρουπακιά στην εγκληματική πράξη και μετά τη δολοφονία, να προσπαθεί απεγνωσμένα να βρεί νομικούς να τον υπερασπιστούν.

Οι απολογίες και οι αποφάσεις ανακριτή-εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο πενθήμερο.

Η ηγεσία της Χ.Α. που βρίσκεται, με χειροπέδες, στη διάθεση της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζεται από τη δικαστική έρευνα ως διευθυντήριο εγκληματικής οργάνωσης, γι' αυτό και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας. Ποινικά αντιμετωπίζονται (με το άρθρο 187 του Π.Κ., όπως λένε διακεκριμένοι νομικοί).

“Η Δικαιοσύνη κάνει αυτό που οφείλει να κάνει" υπογραμμίζεται από κάθε πλευρά”.

Πληροφορίες από το ρεπορτάζ:

Τα εντάλματα σύλληψης διαμορφώθηκαν στην τελική τους μορφή και εκδόθηκαν από την περασμένη Πέμπτη.

Ρωτήθηκαν από την αντιεισαγγελεία του Αρείου Πάγου που κλήθηκαν χθες, Συνταγματολόγοι, οι οποίοι συνηγόρησαν υπέρ της Αυτόφωρης Διαδικασίας, αφού αυτή συνδέεται με τη διεύθυνση οργάνωσης που με παραβατική συμπεριφορά και ενέργειες , δρά διαπράττοντας αδικήματα.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι η δικαστική έρευνα που στρέφεται στην κατεύθυνση ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος και στις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης, που -ενδέχεται να αποδειχθεί- ότι προερχόταν από την "προστασία" και παραβατικές ενέργειες.

Η δράση της Χ.Α. και τα όσα αποδίδονται στους συλληφθέντες ή τους κατηγορούμενους που αναζητούνται απασχολούν τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ο βουλευτής Επικρατείας της Χ.Α.Χρ. Παππάς και ο βουλευτής Ευβοίας

Μίχος, αναζητούνται.

Η επιχείρηση που οργανώθηκε από προχθές έδωσε ένα "κατακέφαλο" χτύπημα, αφού έμεινε..."ακέφαλη" η Χ.Α. Χωρίς τις κατευθύνσεις από Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη κλ., η υπόθεση για παραιτήσεις βουλευτών και επιλαχόντων, με την "απειλή" πρόκλησης εκλογών, φαίνεται ανεφάρμοστη και απομακρύνεται έτσι, οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη.