ÌÝëç ôçò ×ñõóÞò ÁõãÞò Ý÷ïõí óõãêåíôñùèåß óôá ãñáöåßá ôçò ôïðéêÞò ïñãÜíùóçò óôçí ïäü ÊáæáíôæÜêç óôçí ðåñéï÷Þ ôùí äéêáóôçñßùí êáé ðáíçãõñßæïõí ìåôÜ ôçí áíáêïßíùóç ôùí áðïôåëåóìÜôùí áðü ôá exit polls ãéá ôéò åðáíáëçðôéêÝò âïõëåõôéêÝò åêëïãÝò. Èåóóáëïíßêç, ÊõñéáêÞ 17 Éïõíßïõ 2012. ÁÐÅ ÌÐÅ/PIXEL

Ανώνυμη καταγγελία στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης υποβλήθηκε από αστυνομικό ο οποίος κατονομάζει συνάδερφό του κατηγορώντας τον ότι εκθειάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ήδη, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα ώστε να αποδοθούν.

Στην αναφορά που παρέλαβε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Λάμπρος Τσόγκας αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός παρενέβη τηλεφωνικά σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και τοποθετήθηκε υπέρ της δράσης της Χρυσής Αυγής. Όπως σημειώνεται στην ανώνυμη καταγγελία ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι και γυμναστής και "εκπαιδεύει" μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί το επίμαχο απόσπασμα της ραδιοφωνικής εκπομπής ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι αληθή όσα καταγγέλλονται στην εισαγγελία.