fyssas_dolofonia_20130919_02.jpg

Στα τηλεφωνήματα που δέχτηκε ή έκανε το επίμαχο διάστημα πριν από τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα ο 45χρονος ακροδεξιός Γ. Ρουπακιάς, επικεντρώνει τις έρευνές της η αστυνομία.

 

Οι κλήσεις θα ερευνηθούν μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για το κινητό του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αν και ο ίδιος δεν το παραδέχεται, σύμφωνα με τη γυναίκα του, ο 45χρονος βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα του ποδοσφαιρικού αγώνα και έλαβε τηλεφώνημα για να μεταβεί στην Π. Τσαλδάρη.

Αν και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και ότι επισκεπτόταν τα γραφεία της έως και 10 φορές το μήνα, άλλαξε την αρχική του κατάθεση. Τώρα υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και πως βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον 34χρονο.

Υποστήριξε ότι δεν είναι μέλος, αλλά πως πήγαινε συχνά στα γραφεία της και είχε πάρει μέρος και στην κατασκήνωση που οργάνωσε το κόμμα στη Νέδα.

«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» λέει για να δείξει ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Όμως οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο, λένε άλλα. Ο 45χρονος δεν ήταν στην καφετέρια το μοιραίο βράδυ. Κάποιος του τηλεφώνησε να πάει στο σημείο. Αυτός είναι και ο άνθρωπος που αναζητά η αστυνομία.

Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς θα απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου. Ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να προετοιμάσει την απολογία του.

Στο μεταξύ, ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η σύζυγος του 45χρονου Γ. Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας τους 34χρονου Παύλου Φύσσα, και η φίλη της οι οποίες κατηγορούνται για ψευδορκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η σύζυγος του δράστη φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και μόνο μία φορά πήγε σε διανομή τροφίμων. «Άλλαξα πολλές φορές την κατάθεσή μου γιατί πανικοβλήθηκα» φέρεται να είπε.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Χρυσής Αυγής Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.