evaggelio_romanof_rodakoglou_20130926_01

Στον αέρα οι υπηρεσίες των βιβλιοθηκών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι 24 από τους –συνολικά- 63 βιβλιοθηκονόμους του ΑΠΘ.

Όπως επισημαίνουν οι υπάλληλοι του ΑΠΘ, η εξέλιξη αυτή οδηγεί τις πρυτανικές αρχές στο να κλείσουν έξι από τις βιβλιοθήκες που λειτουργούν στο Αριστοτέλειο. Μάλιστα, όσον αφορά την κεντρική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του ειδικού τμήματος φύλαξης βιβλίων μεγάλης αξίας, στο οποίο υπάρχουν βιβλία όπως το Ευαγγέλιο των Ρομανόφ και η Χάρτα του Ρήγα, καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της στάθμης των οκτώ πηγαδιών που βρίσκονται στα θεμέλιά της, τέθηκε –και αυτός- σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, από τις διαθεσιμότητες αυτές μπαίνει λουκέτο στο τμήμα της αντιγραφής βιβλίων σε σύστημα Μπράιγ, κάτι που σημαίνει ότι μένουν χωρίς βιβλία οι 15 τυφλοί φοιτητές του ΑΠΘ.

Από τα αξιοσημείωτα της διαθεσιμότητας είναι και το ότι εννέα υπάλληλοι, με μεταπτυχιακό, σε σπουδές παιδαγωγικής, θα μετακινηθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου υπάρχουν κενά.

Στη φωτογραφία ο δημοσιογράφος Γ. Ροδάκογλου, με το Ευαγγέλιο των Ρομανόφ επί χείρας, ο οποίος έκανε το ρεπορτάζ το οποίο μεταδόθηκε από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης. Τηλεοπτική εικόνα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο Δελτίο Ειδήσεων της TV100 στις 19.00.