Οι ορθοπεταλιές, η οικολογία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον, είναι τα μηνύματα των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Ποδηλάτου ΔΕΘ», που ξεκινά σήμερα στις 19:00 στη νότια πύλη της Έκθεσης (Πύλη ΧΑΝΘ).
Το παρών στην εναρκτήρια εκδήλωση της «Εβδομάδας Ποδηλάτου» θα δώσει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου και η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO.

Για την προώθηση της μετακίνησης στην πόλη με ποδήλατο, στη νότια πύλη της Έκθεσης θα είναι προς διάθεση πάνω από 50 ποδήλατα διαφόρων τύπων για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της ΔΕΘ.

Το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στη ΔΕΘ.

Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα διεξάγεται «κυνήγι θησαυρού», το οποίο θα λειτουργήσει ως εξής: σε τέσσερα σημεία εντός της Διεθνούς Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι τοποθετημένα ισάριθμα χάρτινα ποδήλατα. Οι επισκέπτες θα ενημερώνονται με προωθητικό υλικό στις εισόδους, ώστε να πάρουν μέρος στο παιχνίδι. Όταν εντοπίσουν τα ποδήλατα, θα τα φωτογραφίζουν με το κινητό τους και θα τα ανεβάζουν στο facebook της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ώστε να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό. 

Οι νικητές θα κερδίσουν ποδήλατα, που θα κληρωθούν την Κυριακή 15/09.