metafora_mathiton_02.jpg

Στους δρόμους βγαίνουν οι δημότες της Θέρμης, με το δήμο στο πλευρό τους, για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών. Καθώς στο δήμο υπάρχουν 2.500 μαθητές διασκορπισμένοι σε έκταση 385.321 στρεμμάτων, σε 17 οικισμούς, το πρόβλημα της μεταφοράς, στη συγκεκριμένη περιοχή είναι έντονο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, «το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στις ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία σήμερα, θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και τη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση που η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει».

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και στελέχη του δήμου αποφασίστηκε σύσσωμη, δυναμική κινητοποίηση. Η κινητοποίηση αρχίζει σήμερα με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 9:30 το πρωί, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

«Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία και εν τέλει της δωρεάν εκπαίδευσης. Το κόστος της μεταφορά δεν πρέπει να επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια, ούτε, φυσικά, να μένουμε αμέτοχοι στα θέματα των προβλημάτων της παιδείας. Ο Δήμος θα είναι μπροστά στη νέα αυτή αγωνιστική κινητοποίηση και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους γονείς και τα παιδιά» δηλώνει ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος καλώντας όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους κοινωνικούς εταίρους και τα ΜΜΕ να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα».