ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ Κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΕΗ για τα καλώδια υπερυψηλής τάσης

DEH2.JPG

Αγωγή κατά της ΔΕΗ και του «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε.», με την οποία ζητά την υπογειοποίηση εναέριων καλωδίων υψηλής τάσης, κατέθεσε ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

«Πρόκειται για παλιές εγκαταστάσεις στη δημοτική ενότητα Πυλαίας, για τις οποίες ο δήμος, ζητά να απομακρυνθούν, επειδή βρίσκονται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, κυριολεκτικά 'πάνω από τα κεφάλια' εκατοντάδων δημοτών», σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Η εντολή που έδωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και το δημοτικό Συμβούλιο του δήμου, προς το νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο ήταν σαφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. «Να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να υπογειοποιηθεί το παραπάνω τμήμα του δικτύου, καθώς οι εγκαταστάσεις του ευρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από σχολεία και κατοικίες».

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρει πως έχει ήδη πετύχει σημαντικές δικαστικές αποφάσεις στο θέμα της προστασίας από την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ενώ ο κ. Καϊτεζίδης ως δήμαρχος του πρώην δήμου Πανοράματος είχε αποτρέψει με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την εγκατάσταση δικτύου γραμμής ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης σε κατοικημένες περιοχές του Πανοράματος. «Ο ίδιος ο δήμαρχος ύστερα από πολυετείς δικαστικούς αγώνες, ήταν ο πρώτος σε ολόκληρη την Ελλάδα που ανάγκασε τη ΔΕΗ να χρηματοδοτήσει με 10 εκατομμύρια ευρώ για την υπογειοποίηση δικτύου σε όλο το μήκος του οικισμού του Πανοράματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε μηδενική ανοχή σε κάθε τι που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας και προσβάλλει την αισθητική της πόλης μας. Η τήρηση της νομιμότητας, αλλά και η υγεία των δημοτών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης.

Σχόλια