tsamaslis_03.jpg

Σε αργία, για το θέμα του δρόμου του Ωραιοκάστρου, τέθηκαν, χθες, με απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής κι ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσης Ψωμιάδης.

Αμέσως, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αντικατέστησε τον κ. Τσαμασλή με τον Φάνη Παπά, αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλονίκης.

Τζιτζικώστας: “Δε θα ανεχτώ οποιαδήποτε σκιά”!

TZITZIKOSTAS_ORKOMOSIA_20130107_03.jpg
«Απόλυτη προτεραιότητά μου είναι η θεσμική θωράκιση, καθώς και η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν θα επιτρέψω να δημιουργήσει προσχώματα στην πορεία του έργου και τις υπηρεσίες που παρέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους συμπολίτες μας, καμία υπόθεση, πόσο μάλλον υποθέσεις που αφορούν σε γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παρελθόν επί νομαρχιακών διοικήσεων και σήμερα διερευνά η δικαιοσύνη», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογραμμίζει πως, από την πρώτη στιγμή, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται η Περιφέρειά μας να ξαναμπεί σε περιπέτειες, όπως επίσης και ότι προσωπικά δεν θα ανεχτώ οποιαδήποτε σκιά σε θέματα διαφάνειας, ενεργώντας πάντα άμεσα και εντός του πλαισίου που ορίζει ο νόμος.»

Τσαμασλής: Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

tsamaslis_04.jpg
Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο κ. Τσαμασλής επισημαίνει πως η μοναδική εμπλοκή του στην υπόθεση ήταν η θετική ψήφος που έδωσε, ως μέλος της νομαρχιακής επιτροπής(είχε εκλεγεί με την παράταξη του Χρήστου Κοσκινά, όταν νομάρχης ήταν ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, Κ. Παπαδόπουλος), το 2000, για την κατασκευή του δρόμου Θεσςσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.

«Μία απόφαση που, λόγω της σπουδαιότητας της για τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου, ελήφθη ομόφωνα, κατόπιν εισήγησης του τότε Νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και της σύμφωνης γνώμης του αρχηγού της παράταξης μας, Χρήστου Κοσκινά. Έκτοτε, και μετά τη μία και μοναδική μου ψήφο, δεν είχα απολύτως καμία άλλη εμπλοκή, άμεση ή έμμεση με το έργο, τις συμβάσεις που υπεγράφησαν, τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν και τις αποφάσεις που ελήφθησαν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσαμασλής δηλώνει ότι θα αναμένει την απόφαση της δικαιοσύνης (το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης συγκαλείται την 1 Οκτωβρίου) και πως, αμέσως μετά, στην περίπτωση που, όπως πιστεύει, θα αθωωθεί, θα επανέλθει, αυτοδικαίως, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

«Η απόφαση αυτή ελπίζω ότι θα αποτελέσει την απάντηση σε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό μου το τελευταίο διάστημα», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

Παπάς: Δε θα προκύψει διοικητικό κενό

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ευχαρίστησε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Φάνης Παπάς, δηλώνοντας πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην προκύψει διοικητικό κενό:

«Με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με όλη την ομάδα των Περιφερειακών Συμβούλων, θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του, ώστε να μην προκύψει διοικητικό κενό στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης» δήλωσε, μετά την ανάθεση αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του.