Η ευθύνη για την τύχη των αμυντικών βιομηχανιών ανήκει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το θέμα της ΕΛΒΟ. Κάλεσε την κυβέρνηση «να μην τολμήσει να κρυφτεί πίσω από τις πιέσεις της τρόικας και της Επιτροπής».


«Από τον πρωθυπουργό περιμένουμε να ακούσουμε το σωστό: Ότι η ΕΛΒΟ δεν κλείνει, ούτε τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειουργία». Την απάντηση αυτή έδωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, Θεόδωρος Αλιόγκας, όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες τους από την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ.


Σύμφωνα με τον κ. Αλιόγκα, τα βάρη των 54,7 εκ. ευρώ της ΕΛΒΟ, μπορούν να αποτιναχθούν, αφού, ακόμη και τώρα, η εταιρία έχει προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την Ιρακινή κυβέρνηση για την παραγωγή 200 «χάμερ», συμφωνία ύψους 70 εκ. ευρώ. Υπογράμμισε πως, καθώς από τους 1.200 εργαζόμενους της ΕΛΒΟ πριν δέκα χρόνια, έχουν απομείνει μόλις 361, αυτό σημαίνει ότι στην συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε και αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός.