Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, η πρώην εισαγγελέας και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, σχετικά με
τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που χειρίστηκε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και τον πρόεδρο Μιχαήλ Θεοχαρίδη. 


«Κανείς τους δε θα λειτουργούσε επιπόλαια», σχολίασε, επισημαίνοντας, πάντως, ότι δεν έχει γνώση της δικογραφίας. Η κ. Γιαταγάνα χαρακτήρισε «εξαίρετο» τον κ. Βουρλιώτη κι είπε πως πιστεύει ότι «λόγω των γνώσεών του δε θα προχωρούσε τη διαδικασία, αν δεν είχε σοβαρές ενδείξεις ενοχής». Είπε, μάλιστα, ότι «είμαστε τυχεροί που είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο κ. Θεοχαρίδης», τον οποίο χαρακτήρισε «διαμάντι της δικαιοσύνης», καθώς, στη θητεία της ως εισαγγελέας είχε συνεργαστεί και με τους δύο στη Θεσσαλονίκη.

Αντέδρασε, πάντως, όταν της επισημάνθηκε ότι η κυβέρνηση λειτούργησε με τον σωστό τρόπο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Να πούμε μπράβο στην κυβέρνηση που κρύβει τη βρομιά κάτω από το χαλί», αναρωτήθηκε; Υπογράμμισε πως «εκκρεμούν στη Βουλή μηνύσεις για εσχάτη προδοσία, που αφορούν το πώς έφθασε η χώρα σ’ αυτήν την κατάντια», τόνισε πως «τρομάξαμε, ως βουλευτές, να μπει ένα κακούργημα στην πλάτη του Παπακωνσταντίνου» και υποστήριξε ότι «υπάρχει σωρεία αξιόποινων πράξεων στην υπόθεση της οικονομικής καταστροφής των Ελλήνων».

Να σημειωθεί ότι, η Χρυσούλα Γιαταγάνα ήταν η εισαγγελέας που έκανε την έρευνα για το κολαστήριο του Γεντί Κουλέ, η οποία στάθηκε αφορμή για να κλείσει το κάτεργο. Οι Χαρ. Βουρλιώτης και Μιχ. Θεοχαρίδης υπηρέτησαν στη Θεσσαλονίκη.