earth1.jpg

Συλλαλητήριο, κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής, είναι προγραμματισμένο να αρχίσει, αυτήν την ώρα, με σημείο εκκίνησης το άγαλμα του Βενιζέλου. Στο συλλαλητήριο αυτό καλεί, μεταξύ των άλλων πολιτικών δυνάμεων και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Να αναρωτηθούμε πώς γεννήθηκε η Χρυσή Αυγή», κάλεσε τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Κατερίνα Μάρκου, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Σύμφωνα με την κ. Μάρκου, δυο είναι οι λόγοι που «οδήγησαν στην επώαση του αβγού του φιδιού στη χώρα: Η απόγνωση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων από την κρίση και η απουσία του κοινωνικού κράτους».

Η κ. Μάρκου κάλεσε όσους συνεχίζουν να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή να αναρωτηθούν «ποιους εξυπηρετεί η ύπαρξή της, για ποιο λόγο θέλει ‘να βάλει πόδι’ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη» και να αναζητήσουν «τα νομοσχέδια που αρνείται να ψηφίσει» για να βγάλουν συμπεράσματα.

Σχολιάζοντας τη σημερινή δημοσκόπηση της Alco, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή έχασε έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα δημοσκοπικά ευρήματα πριν ένα μήνα, τόνισε ότι «ο κόσμος δεν είχε ξεκαθαρίσει τι ήταν η Χρυσή Αυγή. Τώρα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, αλλά ένα ναζιστικό μόρφωμα».