epeisodia_fyssas_20130918_02.jpg

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35, από τους συνολικά 36 προσαχθέντες, από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο ένας από τους προσαχθέντες κρατήθηκε και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, για κατοχή ναρκωτικής ουσίας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 8.30 το βράδυ, όταν η μαζική πορεία, την οποία οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, και η οποία είχε ξεκινήσει από την πλατεία Καμάρας, έφτασε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου. Εκεί, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησαν να κινηθούν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στην περιοχή των Δικαστηρίων. Τα ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν κάτι τέτοιο και προκλήθηκε ένταση.

Στη συνέχεια –κι ενώ ο κύριος όγκος της πορείας έφθασε στην Καμάρα και οι διαδηλωτές αποχώρησαν, περίπου 250 αριστεριστές κινήθηκαν προς τη Μητροπόλεως, προκαλώντας φθορές σε καταστήματα, για να φθάσουν κι αυτοί, τελικά, στην πλατεία Καμάρας, όπου πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και, στη συνέχεια, αποχώρησαν.