«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πυρήνας που θα ανασυστήσει την κεντροαριστερά». Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρόνης Μακρίδης, που μίλησε στην Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Ο κ. Μακρίδης, στην ερώτηση αν αυτόν το ρόλο θα τον έπαιζε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταλάβει τα δημοσκοπικά ποσοστά του άλλοτε κραταιού κινήματος, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια της κομμουνιστικής Αριστεράς» και πρόσθεσε πως «όταν μιλάμε για ανασυγκρότηση, αυτή πρέπει να γίνει χωρίς βερμπαλισμούς και ταξίματα, αλλά με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα».

Παραδέχτηκε πως το ΠΑΣΟΚ «βρέθηκε σε δεινή πολιτική θέση, επειδή σήκωσε ένα βάρος μόνο του, αφού στην πορεία μπήκε σε αυτήν την προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε ότι «διαρρήξαμε τη σχέση μας με την κοινωνία, για να κρατήσουμε τη χώρα».

Για το συνέδριο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει, αύριο και μεθαύριο τα γενέθλιά του, από τα 39 χρόνια της ίδρυσής του, είπε πως «χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο, που να μας βγάλει από το τούνελ. Από αυτό θα κριθούμε. Με φωνές, ‘θα’ και βερμπαλισμούς, λύση δε βρίσκεται», κατέληξε.