Ως τη Νέα Πέραμο Αττικής έφθασαν, αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας εμπόρους ναρκωτικών από την Αλβανία, που έφερναν τα ναρκωτικά στη χώρα, από την Τουρκία, κρυμμένα σε ζάντες αυτοκινήτων.


Πρόκειται για διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών, του οποίου ηγούνταν ένα ζευγάρι Αλβανών, ηλικίας 36 (ο άνδρας) και 31 χρόνων. Και οι δυο συνελήφθησαν σε βίλα της Νέας Περάμου, μαζί με άλλη μία γυναίκα και τρεις άνδρες, επίσης Αλβανούς, ηλικίας 31 ως 26 χρόνων, οι οποίοι ήταν τα "βαποράκια" της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά. 

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τα αυτοκίνητα με τις... γεμιστές ζάντες από την ώρα που πέρασαν τα σύνορα, ως τη στιγμή που το εμπόρευμα παραδόθηκε στο ζευγάρι των "ηγετών" της σπείρας. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν 6 κιλά και 906 γραμμάρια ηρωίνης, που ήταν κρυμμένες στις ζάντες των οχημάτων, οι οποίες είχαν υποστεί ειδική τροποποίηση και είχαν δημιουργηθεί σε αυτές ειδικές κρύπτες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Νοέμβριο του 2012, η οργάνωση εισήγαγε 218 κιλά ηρωίνης, τα οποία, στην "αγορά χονδρικής"τιμώνται 1.500.000 ευρώ(στη "λιανική" η τιμή δεκαπλασιάζεται)...

Σε έρευνες που διεξήχθησαν σε δύο σπίτια που διατηρούσε το κύκλωμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5 κιλά και 393 γραμμάρια, άγνωστης ουσίας(η αστυνομία πιστεύει ότι είναι ηρωίνη "κομμένη" με "ξινό" και άμυλο", μία πρέσα πίεσης 15 τόνων με σιδερένια καλούπια για την κατασκευή ζαντών, δύο ανυψωτήρες αυτοκινήτου, τρεις ζυγαριές ακριβείας, οκτώ ζάντες αυτοκινήτου, κατάλληλα τροποποιημένες για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, μια συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης και μία μάσκα, ένα ηλεκτρικό δράπανο, δεκαεπτά κουτιά υλικού στοκαρίσματος, ένα κόσκινο, ένας ηλεκτρικός τροχός, δέκα υαλόχαρτα, πέντε σπρέι βαφής, 960 ευρώ("εισπράξεις" από εμπορία ναρκωτικών) και 14 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.