dimarxeio_pilaia_01.jpg

Την ανάθεση απευθείας σε συγκεκριμένο επαγγελματία δημοσιογράφο, της επιμέλειας της έκδοσης του περιοδικού που εκδίδει η ΚΕΠΑΠ με θέματα της αρμοδιότητάς της, καταγγέλλει η παράταξη “Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη”.

 

Η απόφαση ελήφθη, κατά πλειοψηφία, το απόγευμα της Δευτέρας 23ης Σεπτεμβρίου 2013, σε συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου. Το συνολικό ύψος της σύμβασης αγγίζει τα 9.900 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η διάρκεια αυτής είναι ο ένας χρόνος.

Η δημοτική παράταξη «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη» ανακοίνωσε πως τα μέλη της ψήφισαν αρνητικά το εν λόγω θέμα. Μεταξύ άλλων εξέφρασαν την άποψη «πως είναι δικαίωμα του δημάρχου και μάλιστα σεβαστό να επιλέγει τους συνεργάτες του, ωστόσο είμαστε αντίθετοι στη λογική και την πολιτική των απευθείας αναθέσεων».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Νυφούδης σχολίασε μάλιστα πως «στη σημερινή εποχή που ο κλάδος των δημοσιογράφων βάλλεται από παντού θα ήταν προτιμότερο να προκηρυχτεί διαγωνισμός και η ΚΕΠΑΠ να αποφασίσει ποιό από τα βιογραφικά πληροί τις προϋποθέσεις, με βασικό κριτήριο την ανεργία και την εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο».