Στο συλλαλητήριο για τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου, κάλεσαν, σήμερα, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο κτίριο του ΕΚΘ.

Οι εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας περιέγραψαν, με μελανά χρώματα, την κατάσταση των εργαζομένων στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, έκανε λόγο για ανεργία που φθάνει το 31,5% στο πολεοδομικό συγκρότημα και αρνητική ανάπτυξη στο 5%. «Μια μονάδα αρνητικής ανάπτυξης σημαίνει 50.000 θέσεις εργασίας χαμένες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Κατήγγειλε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση τους στερεί τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων και να εκφράσουν τις απόψεις τους, αφού αυτή, πλέον, γίνεται στην Αθήνα κι έχουν κληθεί τέσσερις εκπρόσωποι φορέων –εργοδοτικών οργανώσεων.

«Ασπιρίνες» χαρακτήρισε τα προγράμματα για την ανεργία, ο γ.γ. της ΓΣΕΕ, Νίκος Κουτσιούκης, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη. Πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης «οδηγεί στην ανεργία» και πως το μνημόνιο «δεν είναι, απλά, λάθος, αλλά τραγικό».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Αλέξανδρος Γκινούδης, ανέβασε στο 40% το ποσοστό της ανεργίας στο νομό και πρόσθεσε πως, καθώς ο νομός διαθέτει τέσσερις εξόδους προς γειτονικές χώρες, οι κάτοικοί του πηγαινοέρχονται σε αυτές για να κάνουν τα ψώνια τους!

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, Δημήτρης Ταχμαρτζίδης υπογράμμισε πως στο νομό δεν έχει γίνει καμία επένδυση και η ανεργία κυμαίνεται στο 35-36%.

Τέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, μίλησε για σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις της περιοχής κι υποστήριξε ότι το ποσοστό ανεργίας εκεί έχει αγγίξει το 56%...