fokas_louketo_20130927_01.JPG

Λουκέτο σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης. Το πολυκατάστημα FOKAS, στην οδό Τσιμισκή, σφραγίστηκε, οι βιτρίνες βάφτηκαν μαύρες και, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Σοφία Καλαντίδου, θα ακολουθήσει έξωση της επιχείρησης.

Όπως δήλωσε η κ. Καλαντίδου η επιχείρηση χρωστά ενοίκια σον ιδιοκτήτη, που είναι η Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, η οποία βρίσκεται στην οδό Ερμού. Έτσι, νωρίς το πρωί σεκιούριτι μπήκαν στο πολυκατάστημα και άλλαξαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τις πόρτες.

Να σημειωθεί ότι η ιδιοκτησία του πολυκαταστήματος FOKAS βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με 215 εργαζόμενους οι οποίοι ήταν υπό το καθεστώς της επίσχεσης εργασίας. Παρόλα αυτά βρέθηκε η χρυσή τομή και οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους με μία ρύθμιση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, «είναι λυπηρό μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας στον τομέα ένδυσης, να φτάνει λόγω της ύφεσης στο κλείσιμο και να αφήνει στο δρόμο περίπου 600 εργαζόμενους».


Η φωτογραφία και οι πληροφορίες είναι από το www.thestival.gr