farmakeio_01.jpg

Το πάρτι στην υγεία φαίνεται ότι συνεχίζεται, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.

Οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας είναι άκρως αποκαλυπτικοί, καθώς δείχνουν ότι ελέγχονται ήδη 87 γιατροί για ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση. Πρόκειται κυρίως για καρδιολόγους, ορθοπαιδικούς και παθολόγους του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί γιατρός ο οποίος συνταγογράφησε μέσα σε έναν μήνα φάρμακα αξίας 400.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, στα δίκτυα του οποίου έπεσαν άλλοι 60 γιατροί, έχουν γραφεί συνταγές φαρμάκων ακόμη και για νεκρούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα γιατρού που έχει γράψει παραπεμπτικό για αξονική τομογραφία σε νεκρό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που είχε με την τρόικα, ο υπουργός Υγείας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία παρότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για το εισιτήριο αυτό, καθώς δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι. Μάλιστα, προσέθεσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το εισιτήριο θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ των ομάδων που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.