elme_poreia_20130918_02.jpg

Πάθος κι ένταση στην πρωινή διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κατά της της διαθεσιμότητας. Πάθος κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και ένταση μετά τη δολοφονία, στο Κερατσίνι, του Παύλου Φύσσα, από Χρυσαυγίτη, χθες βράδυ.

 

Λίγο μετά το μεσημέρι, οι διαδηλωτές που είχαν κινηθεί από τη Βενιζέλου, μέσω Τσιμισκή, στη Λεωφόρο Νίκης και από εκεί στο λιμάνι, θέλησαν να φθάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καζαντζάκη (κοντά στα Δικαστήρια) προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δολοφονία στο Κερατσίνι του Παύλου Φύσσα. Κλούβες των ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του παραλιακού δρόμου στο ύψος της εισόδου του λιμανιού, ενώ υπήρχαν και αρκετές διμοιρίες, ώστε να αποτρέψουν πιθανή προσπάθεια των διαδηλωτών να πλησιάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

elme_poreia_20130918_01.jpg

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα, με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και της Αστυνομίας.

Παρόμοιο σκηνικό και στην οδό Τσιμισκή, στη συμβολή με Δωδεκανήσου, όταν κλούβες των ΜΑΤ μαζί με διμοιρίες έκλεισαν το δρόμο. Οι διαδηλωτές ζητούσαν να περάσουν και, όταν, τελικά, κάτι τέτοιο δεν έγινε, κινήθηκαν προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Εκεί φώναξαν συνθήματα και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά. Μετά από, περίπου, μία ώρα, οι διαδηλωτές αποχώρησαν. 

Στην πορεία συμμετείχαν η ΕΔΟΘ, οι διοικητικοί υπάλληλοι από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΑΤΕΙ-Θ, φοιτητικοί σύλλογοι, καθηγητές και σχολικοί φύλακες. Επίσης, με πορεία από τα δικαστήρια έφτασαν στη συγκέντρωση και ενώθηκαν και εργαζόμενοι στους δήμους, οι οποίοι από τις 7:30 το πρωί πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο ΙΚΑ Αριστοτέλους μαζί με εργαζομένους στο Ίδρυμα.

Επίσης, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Αγίας Σοφίας, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία στη συνέχεια πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη το ΥΜΑ-Θ.