Η Έκθεση μπορεί να γίνει σημαντικός κόμβος στα Βαλκάνια και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δοθεί έμφαση τα επόμενα χρόνια, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

«Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλουμε για να ξαναγίνει η ΔΕΘ διεθνής, ακόμα και σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η Έκθεση πρέπει να προσαρμοσθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Ανέφερε μάλιστα πως είναι αναγκαία η στροφή στις τεχνολογίες και την καινοτομία, αλλά και η έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα, που αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός της συμμετοχής των φορέων της πόλης στο διοικητικό συμβούλιο του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αλλά και το ότι διεκπεραιώθηκε η διαδικασία της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, επιλύοντας λειτουργικά προβλήματα που εμπόδιζαν την πορεία του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στη συμμετοχή του κόσμου στη φετινή 78η ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντας την σημαντικό παράγοντα για την Έκθεση, ενώ τόνισε πως είναι θετικό στοιχείο ότι η φετινή επισκεψιμότητα είναι αυξημένη.

Αναφερόμενος στις εκθεσιακές υποδομές, χαρακτήρισε λογική τη λύση της ανάπλασης του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, σημειώνοντας ότι η ιδέα της μετεγκατάστασης πρέπει να παραμείνει στο κάδρο, εφόσον οι οικονομικές συνθήκες μεταβληθούν.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τους στόχους της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, που είναι η οικονομική σταθερότητα, η διεθνοποίηση μέσω της δικτύωσης στα Βαλκάνια, αλλά και με την αξιοποίηση της ελληνικής ομογένειας, η αναβάθμιση των κλαδικών εκθέσεων και ο εμπλουτισμός τους με νέες και τέλος η ενεργοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρου της εταιρείας στην Αθήνα.

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε πως στην 78η ΔΕΘ έχει ακολουθηθεί μια νέα συνταγή με «υλικά» όμως και από την παλιά ΔΕΘ, ενώ τόνισε πως ήδη η φετινή διοργάνωση έχει υπερκαλύψει την επισκεψιμότητα της περσινής ΔΕΘ, πετυχαίνοντας τον στόχο της εταιρείας να επιστρέψει η πόλη στην Έκθεση.

Ακολούθησε ξενάγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με στάσεις, μεταξύ άλλων, στο περίπτερο της Αυστραλίας, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΥΔΑΠ, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Επιμελητηρίου Δράμας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.