Τα ειδοποιητήρια, που τους έστειλε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, έκαψαν, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατία 66, έμποροι της πόλης.



Ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας από μέλη του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, καθώς ο ΟΑΕΕ απέστειλε 379.844 ειδοποιητήρια -τα χαρακτήρισαν εκβιαστικά- με τα οποία ζητά να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και να ενταχθούν αμέσως στη ρύθμιση, που έχει προβλεφθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση του Ταμείου. Δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Δε θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί καμία κατάσχεση σε συνάδελφό μας, για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ. Θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και θα διεκδικήσουμε να κρατήσουμε αυτά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε», τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Απαιτούν να μην ποινικοποιηθούν τα χρέη προς το ταμείο, να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων χωρίς όρους, να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη.