Για χημική ανάλυση εστάλη δείγμα από την ποσότητα του συμπυκνώματος μετάλλων που μετέφερε το φορτηγό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», το οποίο έπεσε στο έδαφος σε περιοχή της Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ατύχημα.

Στο σημείο του ατυχήματος μετέβη άμεσα κλιμάκιο με μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να συντάξει την έκθεση αναφορικά με το συμβάν. Εντολή να ερευνηθεί το περιστατικό έδωσε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η κινητοποίηση των υπηρεσιών ήταν άμεση, καθώς υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα μετάλλου (αρσενοπυρίτες). Επίσης, θα διερευνηθεί αν τα φορτηγά έχουν τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά του υλικού αυτού.

Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης.

«Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι ο τρόπος που προχωρά η επένδυση της επεξεργασίας χρυσού και διχάζει και εγκυμονεί κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, να κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου», δήλωσε ο κ. Γαλαμάτης, με αφορμή το περιστατικό.