«Πιστεύουμε ότι η επιλογή να ανοιχτεί η ΔΕΘ στην έρευνα, στην καινοτομία και στην τεχνολογία έχει ιδιαίτερη σημασία» τόνισε κατά την επίσκεψη του στην 78η ΔΕΘ, αρχίζοντας τη συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.


« Η Ελλάδα, του αύριο, μπορεί να είναι μια Ελλάδα μακριά από τα μνημόνια, με χαμηλή φορολογία και με ευκαιρίες, με ευκαιρίες ανάπτυξης και να δώσει την δυνατότητα να υπάρξει η ευρωπαϊκή silicon valley, εδώ στη Β. Ελλάδα και να ξεκινήσουμε πάλι το δρόμο της ανάπτυξης, το δρόμο των εξαγωγών. Το δρόμο εκείνο που θα φέρει πίσω τους νέους επιστήμονες που φεύγουν για το εξωτερικό. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος επιχειρηματολόγησε για την επιλογή του να πραγματοποιήσει πενθήμερη επίσκεψη καθώς και δραστηριότητες των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ, σχολιάζοντας ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση που επέλεξε «να μην είναι παρόντες, παρά για λίγες ώρες», η ΔΕΘ «θα πρέπει να είναι ένα γεγονός, που θα μεταφέρει την «καρδιά» της Ελλάδος, στη Β. Ελλάδα, στη συμπρωτεύουσα».