Τους δρόμους, στους οποίους θα απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση, αλλά και αυτούς, που θα παραμείνουν κλειστοί λόγω των διαδηλώσεων για την 78η ΔΕΘ, ανακοίνωσε η διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.


Από τις 06.00 αύριο το πρωί μέχρι και τις 15.00 το μεσημέρι της Κυριακής δε θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της,  Λ. Στρατού, από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη, Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου, Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης, Νικολάου Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Προξένων, καθ’ όλο το μήκος της, Φιλήμονος Δραγούμη, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου, Κασσάνδρου, από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων, Αγίας Τριάδος, από Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι Βασιλέως Γεωργίου, Βασ.Χατζή, καθ’ όλο το μήκος της και το δρομάκι στην νότια πλευρά του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος του.

Επίσης, από τις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου δε θα επιτρέπεται σταδιακά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Λ.Στρατού, από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου, Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος, Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου, Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της, Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της, Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου, Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου, Κασσάνδρου, καθ’ όλο το μήκος της, Προξένων, καθ’ όλο το μήκος της, Φιλήμονος Δραγούμη, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου, Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της και Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη.


Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, από τις 2 μ.μ. του Σαββάτου και μέχρι το πέρας των  εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από ανατολικά προς τα δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς τα ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.