metafora_mathiton_diamartyria_ymath_20130926_01Με συνθήματα και πανό διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και καθηγητές από σχολεία όλης της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αναλάβει πρωτοβουλία ο υπουργός, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση.

Με δεδομένη την άρνηση των λεωφορειούχων να εφαρμόσουν τις τιμές που ορίζει για τα δρομολόγιά τους η Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και οι γονείς παρουσίασαν στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εάν υιοθετηθούν σχετικές τροπολογίες. Ο κ. Καράογλου εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

metafora_mathiton_diamartyria_ymath_20130926_02Στην κινητοποίηση συμμετείχαν γονείς και μαθητές από τους δήμους Θέρμης, Νεάπολης–Συκεών, Θερμαϊκού, Πυλαίας - Χορτιάτη, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, ενώ το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν και οι δήμαρχοι Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Θέρμης. Πήρε μέρος, επίσης, ο γνωστός ιερωμένος που είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ.

Το θέμα αφορά 6.000 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης.