boutaris_1.jpg

«Στην επόμενη θητεία θα προτείνω δακτύλιο και απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές, με πλήρη συναίσθηση ότι μπορεί να με μαυρίσουν οι πολίτες».

Αυτό δήλωσε, χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της συνέντευξης για τις εκδηλώσεις της Μέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, στη Θεσσαλονίκη.

Επανέλαβε πως οι πολίτες δεν έχουν κοινωνική συνείδηση καθώς δεν σέβονται το δημόσιο χώρο.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε αγκάθι για την πόλη το ωράριο των φορτοεκφορτώσεων, τις διπλές λωρίδες ταξί, τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τη συμπεριφορά των μοτοσικλετιστών. «Όλα αυτά χρειάζονται αστυνόμευση. Μη έχοντας δημοτική αστυνομία και συμπολίτες που δεν έχουν κοινωνική συνείδηση, αυτό είναι στίγμα για την πόλη». Συμπλήρωσε ακόμη πως «αν δεν έχουμε αυτοπειθαρχία, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα».

Ο δήμαρχος μιλώντας για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε πως η απουσία της είναι αισθητή. Επισήμανε πως ορισμένες από τις αρμοδιότητές της παραμένουν στους δήμους και επ’ αυτού η δημοτική αρχή επεξεργάζεται σχέδιο για την ανάληψη όσων αρμοδιοτήτων παρέμειναν στους ΟΤΑ, σε άλλες υπηρεσίες του δήμου, ενώ βρίσκεται σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την αστυνόμευση της πόλης. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπογραμμίσει την ανάγκη για αυτοπειθαρχία από την πλευρά όλων των πολιτών.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «βασική αρχή για την δημοτική αρχή είναι να βοηθήσουμε τον πεζό, τον ανάπηρο, τη μαμά με το παιδί να περπατάνε σε μια σωστή πόλη».