Στις 12 το μεσημέρι θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας για... πρώτη φορά, αφού θα ακολουθήσει, την επόμενη Παρασκευή, η δεύτερη επίσκεψή του για τη ΔΕΘ. Σήμερα ο κ. Τσίπρας έρχεται με το... αγωνιστικό καπέλο (για τις κινητοποιήσεις) και στις 13 Σεπτεμβρίου θα φορέσει το καπέλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει, κυριολεκτικά, στα... κάγκελα: Θα συναντήσει στις 12:30 το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος.  Στον ίδιο χώρο, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στη 13:30 με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας «SOSτε το νερό», που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Στις 18:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος, θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το κτήριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ, κατά τα καθιερωμένα για αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου αναμένεται να μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο να επισκεφθεί τη ΔΕΘ και να συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή να δώσει συνέντευξη Τύπου.