Στην προετοιμασία και στήριξη των κινητοποιήσεων του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ρίχνει το βάρος όλων των δυνάμεών του αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να υπάρξει μία «καυτή» υποδοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, από πολλές χιλιάδες διαδηλωτές και να σταλεί έτσι ένα μήνυμα έντασης των κοινωνικών αγώνων, που αποτελούν θεμέλιο για το σχέδιο της πολιτικής ανατροπής, το οποίο έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες των συνδικάτων, όπως αυτή της ναύλωσης τρένου για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα.

Στη ΔΕΘ θα μεταβούν πολλά κορυφαία στελέχη του κόμματος, με τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, ενώ παραμένει ερωτηματικό εάν τελικά θα εμφανιστεί στις διαδηλώσεις και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η ιδέα έχει πέσει εδώ και καιρό, υπάρχουν όμως επιφυλάξεις από πολλές εσωκομματικές πλευρές. Η πολιτική γραμματεία του κόμματος θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας όλες τις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου θεωρεί τις κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, ως ένα πρώτο τεστ «γενικής δοκιμής», για τις διαθέσεις των δοκιμαζόμενων και πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων από την πολιτική του μνημονίου. Περιμένει δε ιδιαίτερα να διαπιστώσει τις προθέσεις κλάδων, που δέχονται την επίθεση της «κινητικότητας» και των απολύσεων, όπως οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στην υγεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν μεγάλες αναμετρήσεις.