Απόφοιτοι του 4ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης και παλιοί μαθητές, συναντώνται, σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Θέατρο Κήπου. Θα τιμήσουν κάποιους από τους αποφοίτους που διακρίθηκαν στην κοινωνική ζωή του τόπου και θα συζητήσουν την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του σχολείου τους.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο –επί οκταετία- λυκειάρχης, Κυριάκος Τσιτουρίδης.

Ως τιμητική διάκριση για επιφανείς πρώην μαθητές του σχολείου θα απονεμηθεί το βιβλίο "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα" του Γιώργου Λυσσαρίδη, το οποίο αναφέρεται σε έναν από τους πιο προσφιλείς τόπους συνάντησης των μαθητών του σχολείου, τα μάρμαρα της πλατείας Διοικητηρίου, που δεν υπάρχουν πια.

Ανάμεσα σε όσους θα τιμηθούν είναι: Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης, ο πρώην υπουργός και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Παπαθεμελής, ο παλαιότερος εν ζωή μαθητής του σχολείου, Θανάσης Τσαλίκης, η μαθήτρια που πρώτευσε στις εξετάσεις εισαγωγής στο Λύκειο, το 1980, που το σχολείο έγινε μεικτό, Μαρία Αραμπατζή, ο Γιώργος Κούδας, που επίσης αποφοίτησε από το 4ο, τα μέλη της ομάδας μπάσκετ του σχολείου που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1978, δια του αρχηγού τους, Στράτου Κουκουλεκίδη, ο επιχειρηματίας Νίκος Λουτράδης, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Κώστας Παπαϊωάννου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως, Παντελεήμων, ο γιατρός Βλάσης Γωγούσης, ο καθηγητής Γιάννης Τσουδής στο πρόσωπο του οποίου θα τιμηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Στάθης Τσομίδης θα παρουσιάσει την πρόταση για να συσταθεί Σύλλογος Αποφοίτων στο 4ο Γυμνάσιο/Λύκειο.

Το Θέατρο Κήπου παραχωρήθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης, με απόφαση της αντιδημάρχου πολιτισμού, Έλλης Χρυσίδου.